De data aceata am facut un tort amandina Finca trebuia sa mergem la ziua la un verisor de-al l sotului si am zis sa ii facem un mic tortulet zis si facut si mam apucat de treaba!Este pentru prima data cind am facut aceasta reteta si vreau sa va zic ca sunt foarte mutumita de ia acum sa va prezint si reteta.
Blat:
Blat: (diametru tava – 29 cm) Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, apa, uleiul, esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala sau in trei depinde cit de bine va crescut blatul.
Crema: Se mixeaza untul cu zaharul, apoi cu galbenusurile, adaugate pe rand si mixand dupa fiecare. Se adauga cacaoa si esenta de rom. Se continua mixarea pana cand se obtine o crema spumoasa.
Sirop: Se pun pe foc apa si zaharul, se adauga praful de cappuccino si esenta de rom. Se da un clocot, apoi se lasa sa se raceasca.
Glazura: Ciocolata, untul si frisca, se pun pe foc si se lasa pana se topesc toate si compozitia se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, pana ajunge la temperatura camerei.
Decorul: Se incalzesc 100 ml frisca lichida, se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana se dizolva. Se lasa la rece 2-3 ore. Se adauga apoi si restul cantitatii de frisca si se mixeaza pana isi dubleaza volumul.
Sau daca nu puteti sa il ornati cu frisca asa cum am facut eu din cauza lipsei de timp
Asamblarea: Blatul se insiropeaza si se umple cu crema de unt. Se toarna deasupra glazura si se da tortul la rece. Cand glazura s-a intarit, se decoreaza cu crema, dupa imaginatia proprie.
Pofta buna sa aveti!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu