marți, 22 ianuarie 2013

Chiftelute cu sos de rosi si garnitura de piureu!



Si ca de cind mi-am facut blog-ul nu vam adus decit numai rete de patiserie ia ca acum va aduc si o minunata reteta de chifte si la indemina orcarei bucatarese.

Avem nevoie de:

-1 kg Carne tocata de porc
-1 ceapa
-2 oua
-1 punguta de granule de soia (sau daca nu aveti puteti pune 3-4 feliute de piine)
-vegeta,sare,piper dupa gust
-1 legatura mica de patrunjel verde
-ulei
 
Sosul de rosi!
-4-5 linguri de ulei
-1 ½ lingura de faina
-500 ml de bulion de casa sau sos de rosi
-1-2 linguri de zahar

-sare, piper, dupa gust

Pentru piureu avem nevoie de:

-cartofi
- lapte
-unt
-sare,vegeta

Carnea tocata,ouale,condimentele,granulele de soia sau piinea inmuiata in putina apa calduta si dupa stoarsa bine de apa si pusa peste Carne,patrunjelul si ceapa tocata marunt se framinta bine toate Pina avem o compozite omogena.
Dupa punem tigaia cu uleiul pe foc sa se incinga bine.Noi intre timp formam chiftelutele ori bilute Rotunde sau daca nu cum le-am facut eu in poza.




 
Sosul il facem astfel:

-Amestecam uleiul cu faina, intr-o craticioara, fara a le pune pe foc.
Amestecam pana nu mai avem cocoloase de faina, abia apoi punem craticioara pe foc. Nu trebuie sa prajim faina ca si pentru rantas, ci la primul clocot, cand compozitia face balonase, tragem de pe foc si adaugam tot bulionul si zaharul. Punem din nou cratita pe foc si o lasam sa fiarba putin, pana incepe sa se ingroase.
 
 
Pentru piureu curatam cartofi de coarja ii taiem cubulete patrate,ii spalam bine si dupa ii dam la fiert.
Cind cartofi sunt fierti ii luam de pe foc si ii scurgem de apa si dupa dam focul la mic si turnam lapte cit vrem noi de subtire sau gros sa fie si cu un pasator pisam bine cartofi si intre timp adaugam si Putin unt si vegeta sau sare dupa gust si gata  il luam de pe foc si punem in farfurie sa papam.
Va doresc pofta buna

Niciun comentariu: