miercuri, 16 ianuarie 2013

Eclere 
                            


Aceasta este cea mai buna reteta de eclere,choix a la creme sau profiterol am incercat foarte multe retete Pina am ajuns la aceasta asa ca vreu sa o incercati si voi.

  Ingrediente

1 cana de ulei
1 cana si jumatate de apa
2 cani de faina

8 oua
1 varf de cutit de sare fina
Mod de preparare reteta Eclere de casa

Se pune apa cu uleiul si cu sarea pe foc (flacara mica), iar cand incepe sa clocoteasca se pune faina (amestecand continuu) pana se desprinde de pe cratita (cateva secunde). Cand se raceste compozitia se adauga ouale,unul cate unul. Se pune compozitia intr-un sprit pentru ornat si se fac bastonase, care se coc pe hartie de copt in cuptor la foc mediu 20-25 minute.

Cand se racesc se taie pe jumatate si se umplu cu crema (pe care o voi explica mai jos cum se face). Iata si reteta de crema pentru crema de eclere... 1 pachet de margarina, 5 linguri de faina, 1 cana de zahar, 1 litru de lapte. Zaharul se amesteca cu margarina si se dizolva pe foc mic, se pune si faina, se amesteca bine bine sa nu ramana cocoloase, apoi se pune laptele si se lasa la fiert amestecand continuu, pana se ingroasa ca o ciulama.

Dupa ce sa racit crema, luam cojile de eclere pe rand si le umplem.

Dupa ce am umplut toate eclerele cu crema, pregatim glazura de ciocolata Dr. Oetcker si punem pe ele cu o lingurita acea glazura, care este atat de usor de pregatit, pentru ca praful din plic il amestecam cu 3-4 lingurite de apa si gata ...
  
Va las si citeva poze sa vedeti cum mi-au ensit!  
Pofta buna sa aveti!

Niciun comentariu: