miercuri, 16 ianuarie 2013

                                                   Cuib de viespe!


ALUAT:
-500 faina
-30 grame drojdie
-putin zahar
-50 ml ulei
-4 galbenusuri
-200 lapte caldut
- putintica sare.
-se framanta ingredientele si se lasa la dospit.
CREMA
-150 unt
 -zahar dupa gust.
SIROP :
-125 ml lapte
- 120 g zahar.
Aluatul se imparte in 2 bucati,se intinde foaia,se unge cu crema de unt si se poate presara cu scortisoara /mac/ nuca macinata/nuca de cocos/branza/stafide/zahar vanilat,etc...Se face o rulada si se taie bucati a cate 4 cm care se aseaza in forma/tava.se baga la cuptor pt 20 min ,dupa care se toarna siropul din lapte cu zahar si iar la cuptor.
-pentru  a fi mai cremoase se pot dubla cantitatile de sirop


Eu la tava care e in poza am dublat cantitatea de sirop si a avut un gust nemaipomenit pentru prima oara cind le-am facut si eu sigur nu o sa dati nici voi gres daca respectati reteta!
Pofta buna si astept sa imi ziceti cum au ensit si la voi